Beneficiile uleiului de masline

Uleiul de masline este cunoscut inca din antichitate, din vremea lui Homer si Hipocrate, cand maslinele erau simbolul pacii si al gloriei. Homer numea acest ulei "aurul lichid".
Uleiul de masline este utilizat in alimentatie cat si in cosmetica si medicina naturista. Vechii greci foloseau acest ulei in ingrijirea corporala.

Intrebuintarile acestui ulei sunt multiple, in ceea ce priveste ingrijirea corporala, ingrijirea parului, cat si in preparerea cosmeticelor naturale.

Iata cateva idei pentru folosirea acestui "aur lichid:

 Uleiul de baie - adaugati cateva picaturi in apa de baie si veti avea o piele catifelata si hidratata.
 Amelioreaza arsurile solare in combinatie cu otetul din vin alb.
 Demachiant - aplicati pe fata dupa care stergeti cu un prosop din bumbac inmuiat in apa calda.
Balsam de buze - ulei de masline si ceara de albine in proportii egale va vor ajuta daca aveti buzele crapate sau uscate.
Scrub de corp - in combinatie cu zatul de cafea, sarea de mare sau zaharul hidtrateaza si catifeleaza pielea datorita acidului lanoleic.
Contra vergeturilor - folosit in masaj in combinatie cu alte unturi si uleiuri mentine elasticitatea si fermitatea pielii.

Recomandarea Alina' s Handmade Store : Crema anti vergeturi "Cocoa Cream"
Crema de calcaie




2 comentarii:

Ioana Gramaticu spunea...

Trebuie sa incerc si eu sa pun ulei in cada de baie. La asta nu m-am gandit.

Sincer mie imi e cam lene sa ma dau cu el pe piele.... dar daca pun in cada si imi catifeleaza piele e chiar perfect.

AlinaHandmade spunea...

O cantitate foarte mica de ulei este suficienta pentru a-ti simti pielea precum cea a unui bebelus.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza....imi da avant sa creez mai mult si mai frumos! Alina