Uleiurile- Beneficii pentru ten


Am primit multe intrebari, cum ar fi :"la ce foloseste uleiul de levantica?", "dar uleiul de masline nu se foloseste strict la gatit?", "nu imi ramane pielea grasa daca ma demachiez cu ulei?", asa ca m-am decis sa raspund tuturor acestor intrebari scriind acest articol si exemplicand pentru fiecare tip de ten ce ulei i se potriveste.
Cu ajutorul acestor uleiuri ne putem purifica tenul, sunt un aliat de nadejde pentru o piele tanara si frumoasa, dar intotdeauna trebuie sa stim exact de ce are nevoie tenul nostru, si pentru un efect cat mai benefic recomand un peeling si ghiciti ce?.... tot un ulei vegetal este ingredientul de baza.

In continuare voi explica pentru fiecare tip de ten in parte ce uleiuri vegetale si ce uleiuri esentiale puteti folosi cu incredere.

Sursa foto:divahair

Tenul sensibil
Ulei de trandafir - este ideal pentru acest tip de ten deoarece are o actiune antiseptica, este purificator, calmeaza profund pielea, este un remediu natural pentru rani usoare si roseata pielii.Se poate folosi si in crema pentru corp, cateva picaturi din acest ulei puse in crema de corp vor face minuni pentru piele.

Ulei de neroli - se obtine din florile de portocal si are un miros absolut imbietor. Catifeleaza pielea, are un efect de regenarare a acestuia si mentine elasticitatea. Se poate folosi in combinatie cu ulei de masline.

Sursa foto: socialdiva
Ulei de iasomie - are un efect de calmare a pielii cu tendinte de iritare, regenereaza. Lasa un miros subtil si proaspat. Sporeste elasticitatea pielii.

Ulei de musetel - calmeaza iritatiile si reduce inflamatiile.




Tenul uscat
Ulei de migdale - este bogat in vitamina A, D, si E.
Hidrateaza si inmoaie zonele uscate ale tenului, regenereaza si diminueaza ridurile, iar minunatele sale proprietati de tonifiere il fac bun nu doar pentru fata cat si pentru corp. Poate fi folosit si ca baza de machiaj, se umezesc mainile se aplica cateva picaturi pe maini si se aplica pe fata prin miscari ascendente pe fata. Dupa ce uleiul a intrat in piele se poate aplica fondul de ten cu incredere.

Ulei de jojoba - are proprietati asemanatoare cu cele ale sebum-ului uman, contine vitamina C, este absorbit cu usurinta in piele.

Ulei din lemn de santal - este unul dintre uleiurile mele preferate si il folosesc extrem de des pentru pielea mea.Este foarte bland cu pielea, actioneaza ca un antioxidant, repara cu succes pielea vatamata de soare.
Il folosesc in general in combinatie cu ulei de migdale dulci sau ulei de argan(despre care voi vorbi mai jos) adaug cateva picaturi si imi masez pielea.

Ulei de jojoba - contine lecitina, acizi grasi, vitaminele A,D,E, este foarte hidratant, trateaza diferite eczeme ale pielii.Se poate aplica pe fata inainte de a da piept cu razele soarelui deoarece poate fi folosit si ca filtru UV.

Ten gras(sau acneic)
Ulei de grapefruit- este recomandat acestor tipuri de ten deoarece echilibreaza productia de ulei a pielii, decongestioneaza porii.

Ulei de morcovi - confera elasticitate pielii, este bogat in vitaminele A si E.

Ulei de lamaie - este astringent, curata pielea, elimina acneea.

Ulei de lavanda - are actiune antiseptica, ajuta la regenerarea celulelor, cicatrizeaza si vindeca ranile.

Tenul matur
Ulei de argan- numit si "aurul Marocului". Este extraordinar pentru infrumusetarea pielii, a parului si a unghiilor. Restabileste ph-ul natural al pielii, estompeaza petele (il recomand cu caldura tinerelor mamici care au ramas cu pete pe fata dupa sarcina sau in timpul sarcinii), stimuleaza productia de colagen si mentine elasticitatea pielii.

Ulei din germeni de grau - contine o multumime de vitamine, acizi grasi , minerale, astfel repara pielea si ajuta la regenerarea acesteia.

Sper sa va ajute aceasta postare, mai ales ca a venit vara si cu toate ne dorim un ten frumos, curat, si proaspat gata pentru bronzat.





2 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

ulei de neroli n-am folosit, dar am folosit apa de neroli pentru hidratare, e foarte placuta

Micuta bucuresteanca spunea...

Uleiul de neroli e minunat pentru ten impreuna evident cu apa de neroli.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza....imi da avant sa creez mai mult si mai frumos! Alina