Aromaterapia in beneficiul nostru


"Calea spre sanatate este sa faci in fiecare zi o baie parfumata si un masaj aromat" -Hipocrate ,parintele medicinei.

De la acest citat am pornit cand m-am decis sa scriu despre beneficiile acestei terapii complementare care nu este foarte cunoscuta la noi in tara.
Arta aromaterapiei foloseste uleiuri esentiale pure, extrase din diferite parti ale plantelor si ale copacilor. Aceste substante naturale, parfumate au o multime de proprietati terapeutice.

Plantele au fost folosite in scopuri medicinale inca de la facerea lumii.Oamenii primitivi se bazau foarte mult pe instinctul lor de supravietuire.
Primele dovezi ale aromaterapiei dateaza inca din Egiptul antic (1550 i.Hr). Papirusul din Ebers dezvaluie fapte despre utilizarea extinsa si frecventa a esentelor si parfumurilor in medicina egipteana. De aici ne dam seama, ca erau utilizate atat pentru uz extern cat si pentru uz intern, in combaterea problemelor de sanatate.
Dovezi timpurii ale folosirii acestei terapii au fost gasite si in :India, China, in Roma antica cat si in Grecia antica.

Aromaterapia este o modalitate la indemana oricui doreste sa se bucure de mirosurile naturale extrem de placute si in acelasi timp sa isi intretina sanatatea inconjurat de arome imbietoare.
Uleiurile esentiale sunt folosite atat in medicina naturista cat si in cosmetica datorita proprietatilor lor curative.Sunt foarte concentrate, nu se folosesc nediluate deoarece pot dauna grav sanatatii.
Pot fi diluate in apa de baie, pot fi utilizate pe comprese,sunt utilizate si pentru masaj diluate intr-un ulei transportor nu foarte multe picaturi deoarece pot crea iritatii ale pielii.

Aceste uleiuri pot rezista pana la 3 ani daca sunt pastrate in conditii optime, ferite de razele soarelui, pastrate in sticle de culoare chihlimbarului.
Sunt nenumarate moduri in care pot fi utilizate aceste uleiuri

Uzul extern
Baile- uleiurile esentiale sunt simplu de folosit in baie. Umpleti cada cu apa, turnati 6 picaturi de ulei preferat (pentru a ne relaxa este foarte bun uleiul de levantica)

Compresele - pot fi utilizate pentru o multitudine de probleme cum ar fi,vanataile, durerile musculare, reumatice. Acestea sunt o cale foarte eficienta de a scapa de dureri.

Inhalatiile - actioneaza asupra spiritului, intelectului si corpului.

Spray-ul de camera - se amesteca 250 de ml de apa distilata cu cateva picaturi de ulei esential (lamaia are un efect tonic, antidepresiv).Se agita inainte de folosire.

Masajul- este unul dintre cele mai benefice si eficiente tehnici de tratament ce includ uleiurile esentiale.La un masaj este necesar sa se foloseasca 20 de ml de ulei de baza combinat cu un ulei esential(de levantica are un efect relaxant,cel de menta are un efect tonic)

Unguente si creme- pentru diferse afectiuni .

Sper ca acest articol va convins ca aromaterapia poate face parte din viata voastra de zi cu zi si veti fi incurajati sa aflati mai multe despre uleiurile esentiale si beneficiile lor nebanuite.Dar despre beneficiile acestor uleiuri intr-un viitor articol :)




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza....imi da avant sa creez mai mult si mai frumos! Alina